Opnieuw wolf aangereden in Limburg, dit keer op de N76 in Oudsbergen

Op de N76 in Oudsbergen is een wolf aangereden, enkele dagen nadat er op de Noord-Zuid nog een wolf werd doodgereden. Het dier lag in het midden van de weg, er zijn na de aanrijding nog verschillende auto’s over gereden. Het Natuurhulpcentrum kwam nog ter plaatse, maar kon niets meer doen.

Enkele dagen na de vorige aangereden wolf, is er opnieuw een wolf aangereden, op de N76 in Oudsbergen ditmaal. “Het dier lag in het midden van de N76”, zegt Yentl Nijs van het Natuurhulpcentrum. “Er waren enkele auto’s ook nog over gereden, het beestje zag er niet zo fortuinlijk uit. Er was niets meer aan te doen.”

“In het verleden is er nog al een wolf aangereden. Ze hebben er wildrasters gezet, maar helaas kunnen de wolven daar over de wildrasters springen.” Dat kan via roosters die de wegen langs de rasters open maken. “En op exact zo’n punt is de aanrijding gebeurd.”

Jong mannetje?

Op dit moment is er nog niet zo veel duidelijk over het dier. “We weten dat het om een mannetje gaat”, zegt Nijs. “Het is een vrij klein dier ten opzichte van de wolf die enkele dagen geleden werd aangereden. Of het een welp is, moet nog onderzocht worden, maar dat zal het naar alle waarschijnlijkheid wel zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *