Paco Rabanne overleden

De Spaans-Franse zakenman en modeontwerper Paco Rabanne is overleden op 88-jarige leeftijd. Dat meldt het modemerk dat zijn naam draagt.

Volgens de Franse regionale krant Le Télégramme stierf Rabanne in het Franse Portsall, waar hij woonde. Rabanne werd geboren in 1934 in het Spaanse Baskenland, maar in 1939 vluchtte zijn gezin voor de burgeroorlog naar Frankrijk.

Met zijn futuristische ontwerpen van glimmende metalen plaatjes drukte Rabanne zijn stempel op de mode van de 20ste eeuw. In de jaren zestig droegen de grootste sterren zijn creaties. Audrey Hepburn schitterde in ‘Two for the Road’ uit 1967 in kledij van Paco Rabanne.

De ontwerper bouwde in de loop der jaren een mode-imperium uit en investeerde ook in parfums. In 1969 lanceerde hij zijn eerste geurtje voor vrouwen: Calandre. In 1973 begon hij ook mannenparfums te maken met het Catalaanse modehuis Puig.

In 1987 neemt Puig, bekend van merken als Nina Ricci en Jean Paul Gaultier, het merk Paco Rabanne uiteindelijk over. De groep lanceert nog verschillende succesvolle Paco Rabanne-parfums. Op het einde van de jaren negentig trok de ontwerper zich geleidelijk terug uit de modewereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *