Poetins Wagnergroep executeert deserteur met voorhamer

Gruwelijke beelden doen de ronde op social media.

Russische huurlingen van de Wagnergroep executeren een deserteur met een voorhamer. Dat is te zien op een video die in het Grey Zone-kanaal op Telegram geplaatst werden. 

De Wagner-groepering is een privémilitie die geleid wordt door Yevgeny Prigozhin, een goede vriend van de Russische president. De Wagnergroep wordt gezien als het privéleger van de Russische president Vladimir Poetin. De Wagner Group is een ‘bedrijf’ dat contracten afsluit met schimmige regimes over de hele wereld, en huurlingen levert om vuile werkjes op te knappen. Zij schakelen dan soldaten, een zakenman of een president uit als dat gevraagd wordt. Ze bestaan uit heel wat misdadigers en veroordeelde moordenaars. Ze zouden met duizenden huurlingen aanwezig zijn in Oekraïne, verdeeld over verschillende opdrachten. Al verschillende maanden is de Wagnergroep in opdracht van Poetin actief in Oekraïne.

De 44-jarige Dmitri Jakoesjenko voegde zich bij de Wagnergroep toen hij vrijkwam uit de gevangenis. Maar de man liep weg en werd recent in de Oekraïense stad Dnipro opgemerkt. De man werd geraakt op het hoofd, zegt hij in een video, en verloor het bewustzijn. “Ik werd wakker in deze ruimte, en ze zeiden me dat ik hier berecht zou worden.” Vervolgens wordt de man, die vastgemaakt is aan een betonnen blok tegen de muur, doodgeslagen met een voorhamer. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *