Politie zoekt naar mogelijk gewapende verdachten in Europese wijk in Brussel

In de Europese wijk in Brussel is momenteel een grote zoekactie aan de gang van de politie, na een melding van enkele verdachten die mogelijk gewapend zijn. Dat zegt het Brusselse parket. Verschillende straten rond de Boduognatusstraat zijn afgesloten, bewoners wordt gevraagd om binnen te blijven.

“Iets voor 18 uur vanavond heeft de politie een melding gekregen van een incident in de Europese wijk”, zegt woordvoerster Willemien Baert van het Brusselse parket. “Volgens informatie zouden een aantal verdachten zich verschanst hebben in een gebouw. De verdachten zouden ook gewapend zijn.” 

“Verschillende ploegen van de politie zijn op dit moment nog op zoek naar de verdachten. Uit voorzorg zijn verschillende straten afgesloten. Ook de helikopter van de federale politie is ingezet.” Het parket kan voorlopig geen verdere informatie geven.

Margot De Clercq woont in de Karel Martelstraat in Brussel. Haar straat is al de hele avond afgesloten. “Ik hoorde de hele tijd helikopters, maar dat is niet zo uitzonderlijk in de Europese wijk. Maar toen mijn huisgenote belde dat ze de straat niet in mocht, zag ik dat onze straat inderdaad was afgesloten.”

“Aan beide kanten van de straat staat een grote politiecombi. Er wordt ook gepatrouilleerd”, vertelt Margot. “Toen ik op het balkon ging kijken, maakten ze meteen duidelijk dat ik terug naar binnen moest. Mijn huisgenote zit op dit moment vast in een café in de buurt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *