Serena Williams gaat in op Oscar-moment Will Smith nadat hij de prijs won voor het spelen van haar vader

Serena Williams heeft haar stilzwijgen doorbroken en zich uitgesproken over het schokkende moment dat bijna een jaar geleden bij de Oscars plaatsvond. In een gesprek met Gayle King bij CBS Mornings vertelt de tennisster wat ze van het veelbesproken moment vindt.

Pijnlijke grap

Will Smith portretteert Serena Williams haar vader, Richard Williams, in de film King Richard (2021), waar hij vorig jaar de Oscar van Beste Acteur mee won. De avond werd echter overschaduwd door het moment waarin hij Chris Rock sloeg, wat internationale krantenkoppen haalde. Chris, die de show presenteerde, grapte dat Will zijn vrouw Jada op ‘G.I. Jane’ leek vanwege haar kale hoofd. Ze had onlangs onthuld dat ze aan alopecia lijdt en daarom besloot volledig kaal te gaan. Will bestormde het podium en gaf Rock een klap nadat hij woedend zijn vrouw verdedigde.

Menselijke fout

Serena vertelt dat ze soms haar eigen fouten heeft gemaakt en herinnert de kijkers eraan dat “we allemaal onvolmaakt en menselijk zijn”. Toen haar werd gevraagd wat ze van het moment tijdens de Oscars vindt, antwoordt ze dat ze het zo’n ongelooflijke film vindt, en het gevoel heeft dat “er daarna een ongelooflijke film was met Questlove die overschaduwd werd”, waarna ze Smith wel verdedigt voor zijn actie. “Maar ik heb ook het gevoel dat ik in een positie heb verkeerd waarin ik onder veel druk stond en een enorme hoeveelheid fouten heb gemaakt”, voegt de tennister eraan toe.

Ik ben de persoon die zoiets heeft van: ”Ik ben er geweest, ik heb een fout gemaakt. Het is niet het einde van de wereld. We zijn allemaal onvolmaakt en menselijk en laten we aardig zijn voor elkaar”. Dat wordt dus vaak vergeten.

Serena Williams

King Richard is de film die het verhaal vertelt van Serena en Venus Williams en het mentorschap van hun vader, Richard Williams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *