Sluikstorters laten hopen vuilnis achter aan gesloten Makro in Machelen

In Machelen laten sluikstorters de voorbije weken regelmatig hopen vuilnis achter op de parking van de voormalige Makro. De gemeente kan zelf niet ingrijpen, maar gaat binnenkort samenzitten met de directie om een oplossing te zoeken. 

Karren vol huisvuil, maar ook volledige kasten en bedden: sinds de Makro-vestiging langs de Woluwelaan in Machelen definitief de deuren sloot, wordt er vaak zwerfvuil achtergelaten. “Vooral aan de achterkant ligt veel vuilnis, maar ook op de rest van de parking”, vertelt schepen Steve Claeys (N-VA). “Het is duidelijk dat het erger wordt. Tussen het afval ligt ook voedsel, dat stinkt en trekt ratten aan.” 

Volgens de gemeente is er dan ook dringend een oplossing nodig, maar dat is niet zo eenvoudig. Omdat de voormalige winkel en de parking privéterrein zijn, kunnen de gemeente of de intercommunale het vuil niet zomaar opruimen. “Het is eigenlijk de eigenaar die dat op eigen kosten moet doen. Maar dat is een ingewikkelde situatie, omdat de winkel gesloten is.” (Lees verder onder de foto.)

De gemeente zit volgende week wel samen met de directie van Makro om een oplossing te zoeken. “Het terrein zoveel mogelijk afsluiten zal de beste optie zijn. Mogelijk plaatsen we ook informatieborden of een camera om daders te kunnen betrappen.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *