Stephen King ontdekt ‘fout’ in aflevering 3 van ‘The Last of Us’

Horrorschrijver Stephen King is ook begonnen aan The Last of Us (2023‑ ) en zat onlangs, net als een groot deel van de wereld, aan de buis gekluisterd voor de emotionele derde aflevering. Terwijl de meeste kijkers lovend zijn over dit verhaal van Bill en Frank, valt King vooral een fout op.

Bergen in Boston?

In de aflevering komt op een gegeven moment een beeld voorbij waarop ons wordt verteld dat we ons nu zo’n 10 mijl ten westen van Boston bevinden. Maar volgens King is dit duidelijk onjuist, gezien de bergachtige omgeving op de achtergrond. De schrijver, die zelf uit New England komt en is geboren en getogen in Maine, wijst de serie via Twitter op de fout.

Kijk The Last of Us nu op HBO Max! 🍿

Toch van genoten

Fans van de serie met Pedro Pascal reageren massaal op de Tweet: “Dat is wat je uit een van de mooiste afleveringen van televisie hebt gehaald?” Gelukkig benadrukt King nog wel even dat hij het ook een goede aflevering vond, buiten de ‘fout’ dan.

Al verlengd met een tweede seizoen

HBO Max zal de kritiek van King niet te serieus nemen, gezien ze The Last of Us inmiddels al hebben verlengd met een tweede seizoen. Voor nu kunnen we eerst nog genieten van seizoen 1, waar elke maandag een nieuwe aflevering van verschijnt op HBO Max. De seizoensfinale is vanaf 13 maart te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *