Sweeck geeft eindzege in Wereldbeker extra glans met tweede plaats in Besançon: ‘Ambieer een podiumplaats op WK’

Laurens Sweeck had zich voorafgaand aan de wedstrijd in Besançon al verzekerd van de eindzege in het Wereldbekerklassement. Toch vloog de Crélan-Fristads-renner er in Frankrijk volle bak in en eindigde hij in de laatste manche nog als tweede, op bijna een minuut van winnaar Mathieu van der Poel.

‘Ik had een enorm slechte start’, blikt Sweeck terug in het flashinterview. ‘Er waren een paar jongens recht voor mij gevallen, dus er ontstond een gaatje dat ik moest zien te dichten. Het was moeilijk om plaatsen te winnen. Uiteindelijk kwam ik wel weer bij de voorste groep. Toen Mathieu daarna aanviel, was de rest vooral naar elkaar aan het kijken. Dat was dan voor mij weer het moment om ook naar voren te gaan. Uiteindelijk werd ik tweede en dat was vandaag het hoogst haalbare.’

Volgens Sweeck is het WK-parcours in Hoogerheide vergelijkbaar met het rondje in Besançon

Sweeck besloot, wegens veiligheidsredenen en met het WK veldrijden van volgende week in het achterhoofd, niet over de balkjes te springen in Besançon. ‘Dat kostte me natuurlijk elke ronde wel een paar seconden.’ Het WK veldrijden in Hoogerheide begint voor Sweeck al op vrijdag, daar hij samen met vijf anderen België vertegenwoordigt op de mixed relay. Vorig jaar stond dat onderdeel voor het eerst op de agenda van een WK veldrijden, maar eindigde het voor de Belgische selectie in mineur. De ploeg werd toen slechts derde. ‘Ik heb veel zin in het WK, want het is de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het betekent ook dat het veldritseizoen bijna afgelopen is.’

Ook over zijn persoonlijke ambities doet Sweeck het nodige uit de doeken. ‘Ik heb toch wel podiumambities. Na afgelopen seizoen mag ik dat denk ik wel zeggen. Ik denk dat de omloop redelijk goed te vergelijken is met die van vandaag. Het gaat er denk ik snel bij liggen en dat zal in mijn voordeel zijn.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *