Turkse bouwondernemers opgepakt

Zes dagen na de dodelijke aardbeving in Turkije en Syrië zijn opnieuw twee Turkse aannemers opgepakt. Dat melden lokale media.

Een aannemer die voor de bouw van verscheidene ingestorte gebouwen in Adiyaman verantwoordelijk zou zijn, is met zijn echtgenote opgepakt op de luchthaven van Istanbul. Beiden wilden met een grote som cash afreizen naar Georgië.

Volgens officiële cijfers is intussen tegen 130 mensen die verantwoordelijk worden gehouden voor het instorten van de gebouwen een onderzoek opgestart. Honderd arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd.

Intussen wijst de oppositie ook naar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Die zou tijdens zijn 20 jaar aan de macht het land niet hebben voorbereid op een dergelijke aardbeving.

Duitse reddingswerkers hebben gisterennacht in Turkije nog een 88-jarige vrouw levend vanonder het puin gehaald. De vrouw is met breuken opgenomen in het ziekenhuis.

De Duitse reddingswerkers hadden aanvankelijk hun activiteiten opgeschort, wegens mogelijke onrust in de regio. Ze blijven in hun basis in Kirikhan, en indien ze worden opgetrommeld voor reddingsactiviteiten rukken ze uit.

Dat was het geval voor de redding van de 88-jarige vrouw. Turkse hulpverleners verzochten hun Duitse collega’s om assistentie, die dan onder begeleiding ter plaatse gingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *