Twee Nederlanders op heterdaad betrapt die vermoedelijk aanslag wilden plegen tegen een huis in Wilrijk

In Wilrijk zijn twee Nederlanders op heterdaad betrapt die vermoedelijk een aanslag wilden plegen tegen een huis op de Boomsesteenweg. Dat meldt de Antwerpse Politie aan Radio 2. Die nam ook een vuurwapen en een spandoek in beslag.

Iets voor 5 uur vanmorgen heeft de Antwerpse politie twee Nederlanders opgepakt die vermoedelijk een aanslag wilden plegen op een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De politie gaat uit van een aanslag, omdat het gelijkenissen vertoont met eerdere incidenten. 

Verdacht gedrag op camera’s

“Via een camera zagen we dat iemand zich verdacht gedroeg. We hebben meteen de nodige patrouilles gestuurd en die konden een Nederlandse man arresteren”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. Bij de arrestatie werden ook een vuurwapen en een spandoek in beslag genomen. 

“We hebben ook de omgeving verder uitgekamd en ter hoogte van de Valkstraat ontdekten we nog een Nederlands voertuig met daarin een tweede verdacht persoon. Die man werd ook opgepakt en het voertuig is getakeld voor verder onderzoek”, aldus de Antwerpse politie.

DOVO ter plaatse

Ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse. “Bij eerdere aanslagen zagen we dat er regelmatig explosieven gebruikt werden, maar er is voorlopig niets gevonden”, zegt Migom. De twee verdachten zijn op het politiekantoor voor ondervraging. De Federale Gerechtelijke Politie voert verder onderzoek naar drugsgerelateerde feiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *