Van der Haar met gemengde gevoelens na eindzege: ‘Als Eli niet mee wil koersen, wordt het moeilijk’

Lars van der Haar eindigde zaterdag als tweede in de Superprestige van Middelkerke. Waar de uitslag ruim voldoende was om de eindzege in het klassement veilig te stellen, baalde de Nederlander na afloop stevig van zijn tweede plaats achter winnaar Eli Iserbyt.

‘Ja dat is mooi’, zegt Van der Haar met een enigszins zuur gezicht over zijn eindzege in de Superprestige. ‘Ik heb de openingsfase met maar één doel gereden en dat was wegrijden van zoveel mogelijk renners, om in ieder geval die top zes zeker te stellen’, vervolgt de crosser het flashinterview.

Van der Haar leek naast de eindzege ook de cross in Middelkerke te winnen. ‘Het voelde alsof ik de beste in koers was, zeker in het zand. Eli was echter toch nog wel heel goed vandaag en als hij dan niet mee wil koersen dan wordt het heel moeilijk om van hem af te geraken’, baalt de Nederlands kampioen.

In de slotfase verloor Van der Haar door een kleine valpartij de aansluiting met Isberbyt. ‘Ik zette misschien iets te vroeg kracht en mijn voorwiel gleed weg. Ja het is heel zuur, want ik wilde helemaal geen druk zetten, maar daar als eerste doorkomen om vervolgens druk te zetten. Nu kreeg Eli die kans en ik zat daarna een beetje kapot’, is Van der Haar eerlijk.

Van der Haar: ‘Heb er een mooie koers van gemaakt’

Al met al kan Van der Haar trots zijn op een uitermate constant seizoen, wat hem dus ook de eindzege in de Superprestige bracht, zonder een cross in de reeks te winnen. ‘Ik rijd mijn beste seizoen ooit, maar ik baal nu heel hard dat ik niet heb kunnen winnen. De laatste rondes geloofde ik er echt wel in, maar ik heb denk ik toch te veel krachten in het begin verspeeld. Ik heb echter van te voren gezegd dat ik voor de aanval ging en zo heb ik er een mooie koers van gemaakt.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *