Vanaf maandag stijgen de temperaturen lichtjes

Dit weekend blijft het nog koud en is er kans op gladheid.

Zaterdagochtend hangen er vaak lage wolken. Op sommige plaatsen zijn mooie opklaringen mogelijk, vooral dan in het zuidoosten. Nadien verschijnen er meer opklaringen en wordt het wisselend bewolkt in de loop van de namiddag. Het blijft droog met maxima van -2 graden op de Hoge Venen en +5 graden aan zee. De wind is zwak tot matig uit noordoost. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond klaart het aanvankelijk op en wordt het licht- tot halfbewolkt. Het koelt snel af met lichte vorst in het centrum en noordoosten van het land en matige tot strenge vorst in de Ardennen. In het westen blijven de temperaturen licht positief. De minima liggen tussen -10 en +2 graden. ‘s Nachts wordt het vanuit het noorden bewolkt. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen. In de noordelijke landshelft neemt de wind toe tot matig en komt uit het zuidwesten.

Na een koude ochtend neemt de bewolking zondag verder toe vanaf het noordwesten en valt er soms wat lichte regen of motregen. De neerslag krijgt in de Ardennen een winters karakter. In de nacht naar maandag trekt een nieuwe, actievere, neerslagzone over. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Maandag trekt eerst een neerslagzone verder over ons land, met in de Ardennen tijdelijk wat sneeuwval. Vanaf de kust klaart het op, maar enkele buien kunnen tot ontwikkeling komen in het oosten van het land. In de Ardennen begint het te dooien. Het wordt wat zachter met maxima van 3 graden in de Hoge Ardennen tot 8 graden aan zee. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *