Vanthourenhout had handen vol aan Sweeck en Iserbyt: ‘Moest bijten om in het wiel te blijven’

Michael Vanthourenhout schreef woensdag een overwinning bij met de Parkcross in Maldegem. Hoewel Vanthourenhout in de finale Laurens Sweeck en Eli Iserbyt aftroefde, moest hij tijdens de cross alle zeilen bijzetten om de twee te volgen.

De cross werd grotendeels gekleurd door een strijd tussen Sweeck en het Pauwels-Sauzen-Bingoal-drietal Vanthourenhout, Iserbyt en Ryan Kamp. ‘Iserbyt was heel sterk, net zoals Sweeck. Kamp en ik moesten bijten om bij hen in het wiel te blijven. Het is niet simpel hoor als die mannen hun gashendel opendraaien’, vertelt de zowel Europees als Belgisch kampioen na afloop aan Het Nieuwsblad.

‘Ik moest op het einde wel alles geven om die laatste zandpartij als eerste in te zetten. Dat lukte en zo kon ik ook als eerste aan de laatste rechte lijn beginnen’, vervolgt Vanthourenhout, die in de sprint afrekende met Sweeck en Kamp. Het was voor de Vlaming zijn zevende overwinning van het seizoen. Op het voorbije WK in Hoogerheide finishte hij als vijfde. ‘Het WK was goed, maar niet super’, zegt Vanthourenhout daar nog over.

Vanthourenhout gemotiveerd voor Superprestige

De crosser vervolgt zijn seizoen zaterdag in Middelkerke voor de Noordzeecross, die onderdeel uitmaakt van de Superprestige. ‘Zaterdag volgt er al opnieuw een heel belangrijke cross. In Middelkerke probeer ik mijn tweede plaats in de Superprestige te behouden en daarna volgen nog mooie wedstrijden. Het seizoen is dus zeker nog niet gedaan.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *