Veelgeprezen oorlogsfilm met Kristin Scott Thomas vanavond op tv

Naast ons overzicht van films op tv lichten we regelmatig de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de aangrijpende oorlogsfilm Haar naam was Sarah (2010), of Elle s’appelait Sarah in het Frans.

De tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt en naar het wielerstadion in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden gedeporteerd. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kledingkast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia.

Haar naam was Sarah is geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner, die ook Les jolies choses (2001) maakte. Hoofdrollen zijn voor Darkest Hour-ster Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance en Niels Arestrup.

Haar naam was Sarah is vanavond om 20:25 uur te zien op RTL8. De film is nu ook te zien op Videoland en via Pathé Thuis.

Heb je Haar naam was Sarah al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips voor deze week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *