Verdachte van meervoudige moord op vrouw en twee kinderen in Pelt dood aangetroffen na klopjacht, gezin niet onbekend bij politie

In Pelt is gisteren na een klopjacht een man dood aangetroffen die verdacht wordt van meervoudige moord, op zijn vrouw en twee kinderen. Het zou om een gezinsdrama gaan. De man was op de vlucht geslagen en er volgde een klopjacht waarna hij dood is teruggevonden. Het gezin was niet onbekend bij de politie: er werden in het verleden al verschillende processen-verbaal opgesteld voor familiale twisten, verbaal geweld en belaging.

In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt zou een man zijn vrouw en haar twee kinderen gedood hebben, waarna hij op de vlucht is geslagen. De lokale politie ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Het parket van Limburg is verwittigd, waarna een gerechtelijk onderzoek is opgestart.

“We hadden meteen een verdachte op het oog: de ex-partner van de vrouw”, vertelt Pieter Strauven, woordvoerder van het parket van Hasselt. Er werd gisteren meteen een zoekactie opgestart om de man te vinden. Hij werd enkele uren later dood aangetroffen.  

Het gezin is afkomstig uit Bosnië, maar woonde al enkele jaren in Pelt. De vrouw leefde met haar kinderen gescheiden van haar man. Er waren al verschillende processen verbaal opgesteld voor familiale twisten waar sprake was van verbaal geweld en ook 1 feit van belaging.  

Er loopt een onderzoek naar meervoudige moord. “We hebben vanmorgen alle dossiers opgevraagd, we zijn nu bezig met een analyse van die dossiers om te bekijken of we niks over het hoofd hebben gezien”, aldus Strauven.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *