Voetbalmatch in vierde provinciale loopt compleet uit de hand

De politie is zondagmiddag tussenbeide moeten komen nadat een derby in de vierde provinciale ontspoorde in het Sportstadion Drie Fonteinen te Vilvoorde.

De voetbalwedstrijd tussen Vilvoorde City en Infinity FC. Vilvoorde B werd zondagnamiddag stilgelegd nadat er een gevecht ontstond. 

Het liep compleet mis bij het begin van de tweede helft toen een speler van Infinity Vilvoorde zich wilde revancheren en een slag wilde uitdelen aan een speler van de tegenstander. Hij kreeg rood en toen sloegen zijn stoppen door. De scheidsrechter werd na de rode kaart bespuwd door de speler van Infinity en zou ook een slag in het gezicht hebben gekregen. De scheids werd belaagd en voelde zich niet meer veilig. Hij heeft dan ook de wedstrijd meteen afgefloten. De voorzitter van de thuisploeg belde vervolgens de politie om de veiligheid van de scheidsrechter te garanderen. 

De scheidsrechter stelde een verslag op en stuurde dit naar de voetbalbond. Het disciplinair comité van de voetbalbond zal zich volgende week buigen over de incidenten en zich uitspreken over een mogelijke straf.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *