Wat voor weer mogen we de komende dagen verwachten?

De komende dagen vertoeven we een aan de oostelijke flank van een hogedrukgebied. Zwakke storingen weten van tijd tot tijd door te dringen tot onze contreien en geven zo nu en dan al eens wat neerslag.

Woensdag houden we het een groot deel van de dag droog. Er zijn hoge en middelhoge wolkenvelden die voorbij trekken vanuit het noorden. In de ochtend kan er vooral in het oosten wat lage bewolking voorkomen en deze gaat over in stapelbewolking. Ook elders ontstaan er stilaan stapelwolken en/of lage wolkenvelden. Er is ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag wordt het wat bewolkter, vooral ook in het oosten van het land. In het westen en centrum blijft het ook droog tot en met de avond en zijn er meer opklaringen. In het uiterste noordoosten is een buitje of wat gedruppel niet geheel uitgesloten in de namiddag. Vooral ‘s avonds neemt de kans op wat neerslag toe. De maxima klimmen naar 7°C in het oosten, tot 9°C in het westen. De wind waait goed door en wakkert aan van matig tot vrij krachtig, eerst uit zuidwest, later ruimend naar west.

Donderdag sleept een storing (warmtefront) over onze contreien. Dat zorgt voor veel wolkenvelden met een meestal zwaarbewolkt tot betrokken weerbeeld. Doorheen de dag kan er ook wat regen vallen, vooral in het centrum en oosten van het land. In het westen is tijdelijk wat gedruppel niet uitgesloten, maar is het weerbeeld droger, met tussendoor zelfs een enkele opklaring. Elders blijft het meestal zwaarbewolkt. Het is erg zacht voor deze tijd, met temperaturen tussen 9°C in het oosten tot 10 à 11°C in het westen. De west-zuidwestenwind waait matig.

Ook vrijdag sleept er nog een storing in onze contreien. Deze trekt wel stilaan oostwaarts. De storing zorgt wel voor veel lage wolkenvelden en grotendeels bewolkt/grijs weer. Een spatje lichte regen of motregen is niet uitgesloten, maar het lijkt vaak droog te zijn. De temperaturen liggen rond erg zachte waarden van 10 à 12°C. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit west, later noordwest.

Het weekend lijkt meestal droog te verlopen. Vooral zaterdag is het nog betrokken en grijs met veel lage wolken. De wind doet het dan even wat kalmer aan en is westelijk, bij temperaturen rond een zachte 10°C. Op zondag lijkt er ook ruimte te zijn voor zonneschijn, maar levert het kwik een graadje of twee in met zo’n 8°C. Er komt dan een gure vrij krachtige noord-noordwestenwind te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *