Welsford (DSM) verrast Jakobsen in San Juan, opgave geblesseerde Bernal grote smet

Sam Welsford heeft zaterdagavond laat de zesde etappe in de Vuelta a San Juan gewonnen. De 27-jarige Australiër van Team DSM was verrassend de sterkste in een massasprint, voor topfavorieten Sam Bennett, Fernando Gaviria en Fabio Jakobsen. Grote smet op de dag was de opgave van Egan Bernal, die vierde stond in het algemeen klassement.

Welsford, wie had zijn naam voor de dag van zaterdag opgeschreven? Het was toch echt het powerhouse van DSM dat in de sprint het beste timede, het beste gebruik maakte van anderen en zo met een miniem verschil op de finish mocht juichen. De eerste vier spurters reden gezamenlijk naast elkaar over de meet, maar Welsford was het eerst.

De zesde etappe kon verder van tevoren al worden uitgetekend. Een dag na de koninginnenrit reed er een vlucht weg, maar die werd logischerwijs weer ingerekend. Ook in de finale zagen we de vaste patronen, met Remco Evenepoel die aantrok voor Jakobsen, maar de Nederlander van Soudal-Quick Step heeft ondanks een ritzege op dag twee nog niet de superbenen van vorig jaar. Hij kwam simpelweg te kort.

Grote smet op de dag was de opgave van Egan Bernal. De Colombiaan had in de vijfde etappe nog indruk gemaakt door een jaar na zijn vreselijke crash in Colombia vierde te worden in de koninginnenetappe. Hij stond ook vierde in het algemeen klassement, maar ondervond te veel hinder van een knieblessure. INEOS Grenadiers meldt in een statement dat het om de linkerknie gaat, een blessure die Bernal opliep op de eerste dag van de Vuelta a San Juan. Toen lag de Tourwinnaar van 2019 er kennelijk bij.

Door de opgave van Bernal klimmen een heleboel renners een plaatsje in het klassement. Einer Rubio van Movistar is nu de nieuwe nummer vier en Brandon Rivera – ploeggenoot en maatje van Bernal – is nu vijfde. Leider blijft Miguel Ángel López, voor Filippo Ganna en Sergio Higuita. Zondag wordt de Vuelta a San Juan afgesloten met een laatste rit, normaliter voor de sprinters.

Uitslag etappe 6 Vuelta a San Juan 2023

Results powered by FirstCycling.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *