Werk aan de winkel voor Van der Poel na Test Event in Parijs: ‘Gaan de komende weken puzzelen’

Mathieu van der Poel speelde zondag geen rol van betekenis op het olympisch Test Event mountainbiken in Parijs. De Nederlander – die voor de Olympische Spelen van volgend jaar een medaille ambiteert – finishte als 28ste. Bij het Test Event van de vrouwen was Anne Terpstra de beste Nederlander met een zesde plek, ook Puck Pieterse eindigde met een negende plaats in de top tien.

Hoewel de uitslag van Van der Poel tegenvallend is, zegt het niets over het parcours. Zo liet hij eerder nog weten dat het parcours in Parijs hem bevalt . ‘Het is een parcours waar ik blij mee ben. De drie klimmen zijn goed te doen. Niet te lang voor mij. Het is best een leuke omloop.’ Na afloop van het Test Event ving het AD Van der Poel op voor een reactie. ‘Ik heb me wel vermaakt, maar het werd me wel duidelijk dat ik geen interval heb gedaan de laatste tijd.’

Een korte klassering was sowieso geen gemakkelijke opgave voor Van der Poel, daar hij door een lage notering op de MTB-ranking vanaf de laatste startplek (43) moest beginnen. ‘Ik ben niet supersnel gestart, omdat ik mezelf niet wilde opblazen. Na een inhaalrace moest ik wel weer een paar tandjes terugschakelen. Mijn conditie is na een lang seizoen niet meer zo goed en op de mountainbike kun je dat niet verbergen’, kan Van der Poel de mindere uitslag prima nuanceren.

Van der Poel wacht ingewikkelde puzzel voor volgend seizoen

Al met al heeft de trip naar Parijs hem waardevolle lessen opgeleverd, met het oog op volgend jaar. ‘Dat ik het parkoers heb gezien. Ik weet ook dat ik volgend jaar echt wedstrijden op de mountainbike zal moeten rijden voor een betere startplek. Anders ga ik volgend jaar niet winnen. Ik wilde er sowieso al twee rijden na het voorjaar. Maar daar zullen er nog wel een paar bij moeten. We gaan de komende weken puzzelen’, besluit Van der Poel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *