Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Waar kijk je elite-mannen in de cross en de finale van Valencia?

Na de start van de Tour Down Under is het wegseizoen dan eindelijk écht weer van start gegaan, terwijl het crosswereldje zich opmaakt voor het WK veldrijden in Hoogerheide. Waar dat allemaal te volgen is? In de Leiderstrui heeft de antwoorden.

TV en tijden Ronde van Valencia 2023 (woensdag 1 februari – zondag 5 februari)

Ook in Europa beginnen de eerste rittenkoersen. Aan de Costa Blanca wordt het peloton losgelaten voor de Ronde van Valencia, die dit jaar een heuvelachtig parcours kent. Onder meer Thymen Arensman, Bauke Mollema en Olav Kooij staan vanuit Nederlands perspectief aan de start, waardoor het een interessante koers is om deze week te volgen. Eurosport komt dagelijks vanaf 16.00 uur met livebeelden op het hoofdkanaal en de online platformen, terwijl de finish rond 17.15 uur gepland is.

TV en tijden WK veldrijden 2023 (vrijdag 3 februari – zondag 5 februari)

Tada, de apotheose van de veldritwinter staat voor de deur: in Hoogerheide neemt de mondiale top het tegen elkaar op voor de verschillende kampioenschappen, met natuurlijk het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op zondag als absoluut sluitstuk. Sporza en NOS zullen dit live uitzenden.

Sporza brengt zondag de livebeelden van de mannen junioren (10.45 uur, Canvas), vrouwen beloften (12.45 uur, Canvas) en uiteraard de mannen elite (15.00 uur, Eén). De NOS pakt enkel de mannen en vrouwen elite mee op NPO 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *