Wolf doodgereden op Noord-Zuid tussen Eksel en Overpelt

Er is opnieuw een wolf doodgereden in Limburg. Het ongeval gebeurde tussen 8 uur en 8.30 uur op de Noord-Zuid (N74), op de grens van Eksel en Overpelt. Het dier werd meteen opgehaald door het Natuurhulpcentrum uit Oudsbergen, maar het is nog niet duidelijk of het om een van de jongen welpen gaat.

“Het is al de derde keer dat er een wolf wordt aangereden op de Noord-Zuid”, zucht Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. “We hebben de melding van de aanrijdingen binnengekregen tussen 8 uur en 8.30 uur. Maar het meldpunt van Welkom Wolf kreeg eerder op de ochtend al  meldingen van een wolf ter hoogte van Pelt binnen.”

Uit de eerste vaststellingen van het Natuurhulpcentrum blijkt dat het om een mannetjes wolf gaat, en dat hij zware inwendige bloedingen heeft. Of het om een jonge welp gaat, is nog niet duidelijk. “Zijn tanden zijn al wat bruin gekleurd, maar dat wil zeker niet zeggen dat het dan om een oudere wolf gaat. We zullen de autopsie van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek moeten afwachten. Zij zijn nu onderweg naar hier.”  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *