Zoon Bobbejaan Schoepen krijgt groen licht voor ontwikkelen van recreatiepark rond luchtvaart aan luchthaven Deurne

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, heeft van de Vlaamse regering groen licht gekregen voor het ontwikkelen van een recreatiepark rond luchtvaart en wetenschap naast de luchthaven van Deurne. Het park zal Captain Jack heten. Als alle vergunningen in orde komen, start de bouw in de loop van volgend jaar. In 2034 zou het hele project ten vroegste klaar moeten zijn.

De Vlaamse regering heeft Jack Schoepen, de zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, de toelating gegeven om een receatieproject rond luchtvaart en wetenschap te ontwikkelen naast de luchthaven van Deurne. Dat gaat Captain Jack heten. Het gaat om een gebied van 5 hectare aan de Krijgsbaan. Er moeten nu de nodige vergunningen worden aangevraagd en er moet ook een mobiliteitsplan komen. Daarnaast wil Captain Jack een huurovereenkomst met de Vlaamse overheid afsluiten voor al zeker 40 jaar. Als alles rond is, start de bouw ten vroegste in de loop van volgend jaar.

Geen Bobbejaanland

“De Vlaamse regering was heel enthousiast over ons dossier”, vertelt Elke Vandersypen, woordvoerder van Captain Jack. “Alles wordt overdekt. Verwacht dus geen Bobbejaanland. We plannen een combinatie van educatieve projecten, sport en cultuur waarin luchtvaart centraal staat. Het is een ideale locatie, naast een de eigenlijke luchthaven van Deurne, waar je zicht hebt op de start- en landingsbaan.”

Het recreatiepark wordt in fases afgewerkt. Eerst worden de wegen en nutsvoorzieningen aangelegd. Dan wordt er werk gemaakt van sportinfrastructuur voor onder meer indoor skydiven. Later komt er ook een indoor doe-centrum rond luchtvaart voor kinderen tot 12 jaar, een educatief belevingscentrum rond wetenschap en techniek voor jongeren en volwassenen, een theater en een parkeergebouw. In twee Boeings 747 komen een themahotel en vergaderruimten.

Alles zou ten vroegste klaar zijn in 2034. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *